Bianca Pavaluca
253 vizualizări 11 apr 2019

Assange, care a pledat nevinovat, va fi condamnat la o dată ulterioară, maximul pedepsei aferente acuzaţiei fiind de 12 luni de închisoare, relatează Reuters.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat joi de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Administraţia din Ecuador a anunţat joi că cetăţenia lui Julian Assange a fost suspendată, acuzându-l pe fondatorul WikiLeaks că a colaborat cu mai mulţi membri ai organizaţiei pentru a destabiliza guvernul din Ecuador. Decizia a fost luată miercuri, a transmis ministrul de Externe din Ecuador, Jose Valencia.

Marea Britanie nu a cerut Ecuadorului să revoce azilul politic al lui Assange, a declarat joi un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May, decizia fiind luată în totalitate de Ecuador.

Un judecător britanic implicat în cazul lui Julian Assange a transmis că Statele Unite trebuie să îşi redacteze dosarul privind cererea de extrădare până la data de 12 iunie. 

 

Citește și: