Olimpia Nicolae
438 vizualizări 5 apr 2017

Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra care se bucură de inviolabilitate diplomatică, pentru a scăpa unei extrădări în Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neagă. El se teme că din Suedia ar urma să fie trimis şi judecat în Statele Unite din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa.

Guillermo Lasso, unul dintre candidaţii la preşedinţia statului Ecuador, a declarat anterior că îl va evacua pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, din ambasada statului ecuadorian de la Londra, în cazul în care va câştiga alegerile.

Înfrângerea lui Lasso a reprezentat o reducere a îngrijorărilor fondatorului Wikileaks. În urma înfrângerii lui Lasso în cadrul alegerilor prezidenţiale din Ecuador, Assange l-a tachinat pe acesta, invitându-l ”cordial să părăsească” statul sud- american în termen de 30 de zile.

Dar Moreno l-a avertizat pe Julian Assange în cadrul unei conferinţe de presă că acesta ”trebuie să respecte condiţia (de azilant) pe care o are şi să nu se amestece în politicile Ecuadorului”.

Citește și: