Silviu Bănilă
603 vizualizări 10 apr 2019

Organizaţia Wikileaks susţine că informaţiile despre Assange au fost transmise Administraţiei Trump, scrie dailystar.co.uk.

Afirmaţiile celor de la Wikileasks survin la scurt timp după ce a apărut informaţia potrivit căreia Assange riscă expulzarea din ascunzătoarea sa şi chiar arestul de către poliţia metropolitană londoneză.

O sursă „la nivel înalt” a declarat, pentru Wikileaks, că Assange va fi dat afară din ambasada de la Londra.

Totuşi, în ciuda acestor informaţii, expulzarea lui Assange nu a avut loc, deocamdată.

Assange are un mandat de arestare pe numele lui, emis de Curtea Magistraţilor din Westminster, deoarece nu s-a predat pe fondul acuzaţiilor de agresiune sexuală din iunie 2012.

Acuzaţiile au fost retrase, dar Assange încă riscă să fie arestat şi se teme să nu ajungă în SUA.

Wikileaks a precizat că operaţiunea de spionaj face parte din complotul pentru extrădarea fondatorului site-ului în SUA.

Lenin Moreno, preşedintele Ecuadorului, a continuat să critice Wikileaks, după ce site-ul a scris despre corupţia din naţiunea sud-americană.

Preşedintele a spus că Assange a încălcat frecvent unele condiţii ale acordării azilului în ambasada ecuadoriană din Londra.

De exemplu, Moreno i-a ordonat lui Assange „să nu intervină în politicile unor ţări sau - mai rău - în politicile ţărilor prietene”.

Preşedintele a susţinut că fotografii cu el şi familia în dormitor au circulat online.

Programatorul de origine australiană Julian Assange a ajuns celebru după ce Wikileaks a divulgat mai multe documente guvernamentale americane secrete, în 2010.

Documentele au inclus informaţii referitor la Războiul contra Terorii şi rapoartele post-operaţiuni ale armatei SUA.

Assange, în vârstă de 47 de ani, locuieşte în ambasada Ecuadorului de la Londra încă din 2012.

El a cerut statut de refugiat după un ordin de extrădare în Suedia unde ar fi urmat să se confrunte cu mai multe acuzaţii de agresiune sexuală.

 

Citește și: