Mihai SCHIAU
10349 vizualizări 23 iul 2015

''Din cauza caniculei, toate activităţile încep acum la ora 5 dimineaţa, în loc de ora 8, şi se încheie la ora 13'', a explicat o sursă din Coreea de Nord, citată de Guardian.

Presa britanică scrie că, în această perioadă, în Coreea de Nord temperatura medie este de 29 de grade Celsius, iar în cea mai caldă zi s-au înregistrat 40 de grade. În plus, umiditatea de peste 80% se adaugă căldurii insuportabile.

''E greu să munceşti, chiar şi înăuntru'', a explicat aceeaşi sursă pentru Guardian, precizând că acesta este motivul pentru care oamenii sunt chemaţi la muncă înainte de răsărit şi pleacă înainte de orele cele mai grele din punct de vedere al caniculei.

Guardian scrie că multe birouri din Coreea de Nord sunt dotate cu ventilatoare sau aer condiţionat, însă acestea nu sunt pornite deoarece producţia hidrocentralelor este scăzută, din cauza secetei.

''Copiii trebuie să înceapă pregătirile pentru şcoală la ora 4 dimineaţa, iar unii nu se pot trezi, aşa că lipsesc la primele ore. Restaurantele se închid la orele amiezii, iar oficialii care sunt în delegaţie în diferite zone se plâng că nu au unde mânca seara. Oamenii spun că nu are rost să ajungă mai repede la muncă, deoarece nu au ce face aşa devreme. Această directivă pur şi simplu îi face pe oameni  mai epuizaţi'', a mai spus aceeaşi sursă.

Citește și: