Ana Petrescu
133 vizualizări 3 mai 2019

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, de la 12.20, ora României, la conferinţa „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florenţa. De asemenea, şeful statului va avea o întrevedere, de la ora 18.10, cu premierul italian Giuseppe Conte.

Participarea lui Klaus Iohannis la conferinţa „The State of The Union” are loc în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, a găzduirii Summitului UE pe 9 mai la Sibiu, precum şi cu ocazia aniversării unui deceniu de la aderarea ţării noastre la Convenţia privind înfiinţarea Institutului Universitar European de la Florenţa, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

„Aflată la cea de-a IX-a ediţie, conferinţa are ca temă principală democraţia în secolul XXI în Europa, cu accent pe contextul electoral european. Lideri politici europeni, jurnalişti, membri ai corpului academic şi reprezentanţi ai societăţii civile vor dezbate o serie de teme de actualitate care privesc atât provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, cât şi perspectiva unei Uniuni mai puternice, adaptate şi pregătite pentru aspiraţiile generaţiilor viitoare”, a anunţat Preşedinţia română.

Conferinţa „The State of The Union” este un eveniment de prestigiu în sfera afacerilor europene devenit un forum de referinţă pe agenda factorilor de decizie europeni, la care participă, în mod regulat, şefi de stat şi de guvern, lideri ai instituţiilor UE, precum şi personalităţi academice şi culturale.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Florenţa, de la ora 18.20, cu premierul italian Giuseppe Conte.

„Institutul Universitar European din Florenţa este o instituţie academică europeană consacrată, contribuind de-a lungul timpului la dezvoltarea procesului de integrare europeană, prin activităţi de cercetare academică şi programe educaţionale la cel mai înalt nivel”, a adăugat sursa citată.

Totodată, cu ocazia prezenţei la Florenţa, Klaus Iohannis va depune o coroană de flori la placa comemorativă dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată lângă reşedinţa în care domnitorul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Citește și: