128 vizualizări 4 mai 2010

România a fost unul dintre beneficiarii vânzării, de către Partidul Laburist din Regatul Unit (UK), a unei treimi din navele militare ale ţării, între 1997 şi 2009, acuză un lider al Partidului Conservator. Înaintea alegerilor cruciale de la 6 mai, conservatorii sugerează că UK a făcut o "afacere proastă", dar şi la Bucureşti s-a vorbit de un preţ uriaş dat pentru două nave vechi.

În schimbul a 116 milioane lire sterline (134 milioane euro), Guvernul Adrian Năstase a achiziţionat, la 14 ianuarie 2003, două fregate datând din 1986, pe care Londra le scosese din uz în 2002. În Flota militară a României, navele HMS "Coventry" şi HMS "London" aveau să fie redenumite, un an mai târziu, "Regele Ferdinand", respectiv "Regina Maria".

Ele nu au sosit în ţară decât după ce au trecut printr-un proces de modernizare desfăşurat într-un şantier naval operat de gigantul tehnologiilor de apărare din UK, BAE Systems. Compania este cea care a luat cea mai mare parte din preţul plătit de România, în timp ce la bugetul statului britanic nu a intrat decât ridicola sumă de 200.000 lire (230.000 euro). Practic, firma cumpărase cele două fregate de la Ministerul Apărării (MoD) la preţ de "fier vechi". Mai mult, în vara lui 2006, dezvăluiri ale cotidianului The Guardian - confirmate parţial de Oficiul pentru Fraude Grave (SFO) de la Londra - arătau că vânzarea fregatelor către România a presupus comisioane de cel puţin şapte milioane de lire.

O parte din aceşti bani ar fi ajuns la Barry George (reprezentantul BAE Systems în România), însă SFO şi autorităţile române nu au putut prezenta niciodată probe că suma ar fi fost împărţită cu membri ai Cabinetului Năstase, aşa cum se speculase în mass-media. SFO a cerut colaborarea DNA, care, la 15 iunie 2009, a clasat dosarul fără începerea urmăririi penale a cuiva.

Nave vechi şi scumpe

Începând cu 1997, Flota militară a UK s-a redus de la 137 la 99 de vapoare, a calculat conservatorul Liam Fox pentru The Daily Mail, iar Londra a încasat doar 580 milioane lire (670 milioane euro). Din această sumă, România a suportat o cincime, deşi a luat două din 38 de nave!

La momentul tranzacţiei dintre România şi Marea Britanie, Olanda se oferise să ne vândă două nave mai noi decât cele britanice şi mai mici (mai potrivite nevoilor marinei noastre). Oferta a fost ignorată. Chiar şi în comparaţie cu alţi cumpărători de nave britanice, România a negociat mai prost. În 2005, cu 134 milioane lire, Chile a achiziţionat trei fregate mai moderne, de tip 23 (din 1987) faţă de ale noastre (tip 22, din 1986).
În fine, alţi cumpărători de nave britanice scoase din uz de MoD, din pricina reducerii bugetului pentru Apărare, au fost Bangladesh, Brazilia, Canada, Grecia, Estonia, Trinidad şi Tobago, Guyana şi Filipine. În noiembrie 2009, Lituania a primit gratis două nave mai mici (deminoare). Reducerea Flotei militare este considerată inadmisibilă de către conservatori. "Marea Britanie este o naţiune maritimă şi 92% din comerţul nostru se face pe mare, astfel încât o marină eficientă ar trebui să fie o prioritate pentru apărarea ţării", consideră Liam Fox.

Citește și: