32 vizualizări 31 oct 2010

Imperiul hollywoodian Metro-Gold­win-Mayer (MGM) - pe platourile căruia au fost turnate pelicule celebre precum "Revolta de pe Bounty", "Vrăjitorul din Oz" sau seria "James Bond" - se află în faliment. Din cauza unei datorii de peste patru miliarde USD pe care proprietarii nu o mai pot rambursa, MGM va pierde 95% din active în favoarea creditorilor.
Aceştia nu vor "uciderea legendei", ci să încerce restructurarea companiei, care să producă în continuare filme de succes, relatează The Guardian. Noua firmă nu va mai purta vechiul nume, ci va fi denumită Spyglass Entertainment (SE), şi va avea decât o parte din capacităţile de producţie de acum.
Între creditorii MGM care vor deţine SE se numără JPMorgan Chase şi Credit Suisse. Cele două banci sunt al cincilea consorţiu proprietar al studioului de 86 de ani în ultimele decenii.
Deşi are un catalog de peste 4.000 de filme produse (dintre care 25 premiate cu Oscar), compania este privită la Hollywood drept o "vacă de muls", pentru care niciun investitor nu a avut o strategie pe termen lung. Pentru că rivalii de la Time Warner nu au oferit mai mult de 1,5 miliarde USD, MGM nu va fi vândut, ci restructurat sub brandul SE.

Citește și: