Silviu Bănilă
823 vizualizări 1 feb 2018

În imaginile prezentate de dailystar.co.uk, mai mulţi adolescenţi înoată în bazin, fiind îmbrăcaţi în uniforme militare şi sunt înarmaţi cu puşti de asalt Kalaşnikov. Forţa formată preponderent din tineri reprezintă un indiciu al militarizării în Rusia, numărul recruţilor ajungând la aproape 190.000. Denumită „YunArmia”, gruparea a fost formată de la zero în mai 2016 şi numărul membrilor va ajunge luna viitoare la 200.000.

 

Descrisă drept o organizaţie „militară şi patriotică”, YunArmia (Armata Tânără) - pentru băieţi şi fete - a fost comparată cu Tineretul Hitlerist. Tineretul Hitlerist a fost o organizaţie lansată de partidul nazist în anii 1920, în care tinerii erau instruiţi să devină viitori membri ai SA (Batalioanele de asalt (în germană Sturmabteilung, acronim SA), cunoscute şi sub denumirea de Cămăşile brune, au fost o organizaţie paramilitară nazistă care a jucat un rol-cheie în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler. A fost fondată de Adolf Hitler la München, în 1921, la început recrutând membri din Freikorps) - sursa wikipedia.

 

Alţii văd în organizaţie o cale de disciplinare a tinerilor ruşi. În cadrul antrenamentelor, copii chiar şi de zece ani sunt familiarizaţi cu armele, luptele corp la corp şi paraşutările. În spatele „proiectului” se află Serghei Şoigu, unul dintre aliaţii şi prietenii liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

 

Oficial, noua formaţiune este cunoscută drept Societatea Voluntară de Susţinere a Armatei, Forţelor Navale şi Marinei (DOSAAF). În momentul înfiinţării organizaţiei, generalul-colonel Alexandr Kolmakov a promis că Armata Tinerilor va fi un succes.

 

„O generaţie care va trata istoria cu grijă, o generaţie blândă şi responsabilă, pregătită să construiască un viitor strălucitor pentru ea însăşi şi ţara natală”, a spus Kolmakov. Cuvintele sale, „svetloe buduschee” sau „viitorul strălucitor” au fost folosite din belşug în timpul regimului sovietic, pentru a descrie perspectivele pozitive ale URSS-ului, când comunismul ar fi trebuit să învingă capitalismul vestic.

Citește și: