Gandul.info
Marian Avram
184 vizualizări 14 feb 2018

Liderii partidelor de opoziţie din Israel i-au cerut lui Netanyahu să îşi depună demisia şi au solicitat partidelor care fac parte din actuala coaliţie guvernamentală să retragă sprijinul acordat Guvernului.

Avi Gabbay, liderul Partidului Laburist, a declarat că liderii partidelor din coaliţia guvernamentală trebuie să aleagă între susţinerea premierului sau susţinerea statului de drept.

”Cred că este foarte clar că acest Guvern trebuie să îşi dea demisia şi să fie convocate noi alegeri. Actualul Guvern nu poate continua aşa. Un prim-ministru care îşi ocupă timpul că atacarea Poliţiei şi a forţelor de ordine nu face altceva decât să atace ţara. Există o întreagă cultură a corupţiei în Guvern”, a declarat Gabbay.

De cealaltă parte, toţi miniştrii din Guvernul Netanyahu au emis comunicate în care şi-au exprimat susţinerea pentru premierul Israelului. David Amsalem, liderul coaliţiei guvernamentale, a respins cererile opoziţiei şi a acuzat Poliţia că a comis un ”act nelegitim şi tentativă de lovitură de stat”.

Anchetatorii Poliţiei au finalizat două dosare care îl vizează pe Benjamin Netanyahu. Este vorba de "Cazul 1000", în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor, şi de "Cazul 2000", referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Citește și: