Ana Petrescu
2249 vizualizări 25 apr 2019

„Din păcate, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lunii aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca ALDE european să facă paşi în această direcţie şi să îi excludă oficial din partid, cât mai repede posibil”, a scris Guy Verhofstadt, joi pe Twitter.

ALDE: Guy Verhofstadt minte. Ambiţia sa pentru funcţii europene nu justifică minciunile

Reprezentanţii ALDE au transmis, joi pe Twitter, că Guy Verhofstadt minte în legătură cu excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE european, din ambiţia de a obţine funcţii europene, însă această dorinţă nu justifică minciunile sale.

„Guy Verhofstadt minte: Grupul ALDE din Parlamentul European nu a luat niciodată în considerare şi evident nu a decis niciodată să excludă ALDE România. Acest lucru nu se putea întâmplă, deoarece statutar suntem membri ai partidului ALDE. Ambiţia lui Verhofstadt pentru funcţii europene nu justifică astfel de minciuni”, au scris reprezentanţii ALDE, joi seară pe Twitter.

Pe 3 aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Prima oară a fost abordată tema exluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, în urma unei scrisori formulate şi trimise preşedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, de către Beate Meinl-Reisinger, lider al formaţiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

O discuţie în acest sens a avut loc apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie, în Elveţia.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că subiectul privind excluderea partidului său din ALDE Europa este folosit de liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, în scopuri electorale. Acesta a adăugat că subiectul nu îl influenţează în niciun fel, precizând că nu ia în calcul schimbarea familiei europene a ALDE România.

Citește și: