Gandul.info
Teodora Marinescu
1000 vizualizări 21 dec 2017

Atacurile de miercuri au urmat o declaraţie a Washingtonului, care arăta faptul că SUA au efectuat cel puţin 120 de raiduri aeriene împotriva militanţilor Al-Qaida, încă de când Donald Trump a devenit preşedintele Statelor Unite.

Patru militanţi AQAP au fost omorâţi, miercuri, după ce o dronă a aruncat în aer vehiculul în care se aflau aceştia, în districtul Wadi Obeida, situat în provincia Marib. Un alt atac a omorât încă doi militanţi, în aceeaşi zonă, au informat sursele locale.

Oficialii de la Washington au informat că atacurile conduse de SUA au omorât figuri importante în rândul militanţilor AQAP, considerată una dintre cele mai periculoase ramuri ale reţelei teroriste Al-Qaida.

Grupul extremist sunnit s-a dezvoltat în timpul războiului civil de trei ani, desfăşurat între Guvernul susţinut de Arabia Saudită şi rebelii şiiţi, care controlează capitala Sanaa.

Pe lângă atacurile aeriene cu drone, forţele speciale americane au desfăşurat şi operaţiuni militare terestre în regiune.

Pentagonul a atacat, de asemenea, o ramură locală a organizaţiei teroriste Stat Islamic, care şi-a intensificat activitatea în Yemen, odată cu declanşarea războiului civil.

Citește și: