240 vizualizări 17 aug 2009

Extratereştrii "cu capete în formă de lămâie" (lemonheads) au încercat să răpească doi şcolari şi o navă spaţială a "bombardat" un cimitir din Regatul Unit (UK) cu raze laser. Aceasta este "bomba" pe care Ministerul Apărării (MoD) de la Londra a aruncat-o exact când este atacat din toate părţile, de către presă, politicieni şi cetăţeni, în legătură cu prestaţia contingentului din Afganistan.

Deşi pe frontul respectiv pierderile au urcat la 204 militari, MoD a desecretizat 14 dosare (totalizând 4.000 de pagini), care vorbesc publicului de alţi adversari care i-ar vâna pe britanici - extratereştrii şi obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri). Între 1993 şi 1996 (perioada acoperită de documentele desecretizate), spaţiul aerian al Marii Britanii ar fi fost vizitat de OZN-uri de circa 800 de ori!

Dosarele, aflate acum în posesia Arhivelor Naţionale de la Londra, conţin şi referiri la incidente datând până în 1981, în ultimii ani ai Războiului Rece, astfel că multe raportări ar putea fi legate de temerile britanicilor de rând că sunt spionaţi de sovietici. De altfel, potrivit unor experţi în domeniu, citaţi de The Daily Mirror, 99% dintre incidentele descrise ar avea la origine lumini produse de avioane, de sateliţi aflaţi în probe, de baloane meteorologice sau de lasere folosite în experimente militare.

"Vă vrem, veniţi cu noi!"

Dincolo de fenomenele neobişnuite, dar explicabile, dosarele conţin şi referiri şocante la posibile întâlniri cu extratereştri avute de cetăţenii britanici. De pildă, doi şcolari din Chasetown (Staffordshire - vestul Angliei) ar fi fost chiar abordaţi de asemenea fiinţe cu mesajul "vă vrem, veniţi cu noi!".

Era 4 mai 1995, la 23:55, iar "invitaţia" le-ar fi fost prezentată copiilor de extratereştri cu capete în formă de lămâie, care au coborât dintr-o farfurie zburătoare de un roşu strălucitor. Băieţii ("agitaţi şi speriaţi" - potrivit raportului poliţiei locale) au alergat la secţia de poliţie, însă povestea lor nu a putut fi confirmată vreodată. Peste două zile, pe câmpul unde ei au pretins că se aflase OZN-ul, poliţia nu a descoperit vreo urmă, iar proprietarul terenului îşi stropea cu insecticid recolta.

"Apariţiile", influenţat de succesul unor filme

Relatări despre fenomene bizare au fost făcute şi de piloţi militari, un caz celebru notat în arhivele MoD referindu-se la apariţia unor OZN-uri pe radarele unor aeronave F-16 belgiene, în martie 1990. Totuşi, în privinţa observaţiilor făcute de oamenii obişnuiţi, The Daily Mail remarcă un detaliu relevant.

De la 117 OZN-uri a căror apariţie a fost semnalată în 1995, numărul raportărilor a crescut la 609 în 1996. Or, în acel interval, a fost foarte popular filmul "Independence Day", în care Will Smith apără eroic planeta de atacul unor extratereştri. Tot atunci, începea unul dintre cele mai populare seriale TV ale anilor `90 - "Dosarele X", referitor la fenomene "inexplicabile".

Citește și: