Gandul.info
Maria Bîrnaure
559 vizualizări 28 feb 2018

Lui Kushner i-au fost comunicate noile prevederi într-un memo încă de vinerea trecută, iar alături de el şi alţi oficiali ai Casei Albe au primit interdicţia cu pricina, potrivit unor documente obţinute de Politico, scrie The Guardian.

Ginerele lui Trump şi ceilalţi oficiali vizaţi de această măsură aveau acces nelimitat la informaţii clasificate şi la unele dintre cele mai bine păzite secrete ale Statelor Unite. 

Totuşi, în ciuda acestei reglementări, preşedintele are libertatea să împărtăşească informaţiile respective cu cine consideră că este nevoie, incluzându-l aici pe Kushner. 

Unul dintre motivele pentru care Kushner a primit interdicţia de a accesa informaţiile secrete a fost faptul că acesta a avut tot mai mult contact cu oficiali străini în ultimul timp, după cum au declarat surse oficiale anonime, potrivit The Washington Post.  

Raportul care face publică interdicţia vorbeşte despre încercările oficialilor din patru ţări (Emiratele Arabe Unite, China, Israel şi Mexic) de a-l manipula pe Kushner, profitând de lipsa lui de experienţă şi de problemele pe care le are în afaceri. 

Mişcarea vine după ce secretarul lui Trump, Rob Porter, a fost nevoit să demisioneze luna trecută, după ce a fost acuzat de violenţă domestică împotriva celor două foste soţii. În timpul scandalului, Porter a avut acces la documente clasificate, în lipsa unei măsuri de interzicere a accesului.

Liberul acces al lui Kushner la informaţiile secrete este de mult timp un subiect controversat, având în vedere că acesta este acuzat de legături cu oficiali ruşi, iar Rusia este acuzată de implicare în alegerile prezidenţiale din SUA. 

Citește și: