Gandul.info
Andrei Ionascu
1667 vizualizări 8 feb 2018

OLAF a anunţat în luna ianuarie că ancheta vizează 35 de proiecte de iluminat public din Ungaria, derulate de către o companie controlată de către Istvan Tiborcz, ginerele lui Orban.

Comisia Europeană a primit un raport în acest sens, potrivit căruia investigaţia "a dezvăluit nu doar nereguli grave în majoritatea proiectelor, dar şi conflicte de interese".

"Data încheierii acestei investigaţii, care vizează fraude bugetare şi alte infracţiuni, nu poate fi estimată în acest moment", a spus procurorul Csilla Gugyi.

Proiectele investigate, privind modernizarea stâlpilor de iluminat din mai multe oraşe din Ungaria, au fost efectuate de o companie numită Elios Innovativ Zrt, în perioada 2011-2015. Istvan Tiborcz, care s-a căsătorit cu fiica lui Viktor Orban, Rahel, în 2013, a fost un membru al consiliului de administraţie din 2009 până în 2014. El şi-a vândut pachetul de acţiuni în 2015, invocând atacuri nefondate la adresa lui şi a familiei.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că a colaborat în investigaţia OLAF şi că susţine ancheta demarată de către procurori.

Citește și: