Andrei Vacaru
162 vizualizări miercuri, 07:03

Acesta a declarat că etapele preliminare ar putea avea loc la finalul acestei săptămâni.

CBS notează că procedura ar putea dura între trei şi cinci săptămâni. Potrivit aceleiaşi surse, subiectul ar urma să fie discutat în Senatul Statelor Unite câte şase zile pe săptămână.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite va supune la vot, miercuri, un proiect de rezoluţie care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

FOTO Gerd Altmann / Pixabay

Citește și: