1628 vizualizări 9 feb 2018

Sursele citate susţin că nu este nimic bătut în cuie, însă ar fi pentru prima oară, după mai bine de zece ani când un oficial sud coreean ar merge la Phenian. O posibilă vizită ar putea avea loc pe 15 august, ziua când, în 1945, Coreea a fost eliberată de sub ocupaţia japoneză. 

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, se va întâlni sâmbătă cu sora lui Kim Jong-un şi cu delegaţia de oficiali nord-coreeni care va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, relatează The Associated Press.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale sud-coreene, Kim Eui-kyeom, a declarat, joi, că vizita delegaţiei nord-coreene va începe vineri, zi în care va avea loc ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarnă de la Pyeongchang.

Moon Jae-in va organiza sâmbătă un dejun la care va participa delegaţia de oficiali de la Phenian, însă nu au fost furnizate informaţii cu privire la locaţia în care va avea loc această întâlnire.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-un, este primul membru al familiei liderului de la Phenian efectuează o vizită în Coreea de Sud de la războiul coreean ce s-a desfăşurat între 1950-1953. Din delegaţia Coreei de Nord mai face parte şi Kim Yong Nam, preşedintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord.

Citește și: