Mircea Olteanu
2277 vizualizări 28 nov 2018

Manfred Weber ar fi făcut această afirmaţie la o întrevedere recentă cu Ţvetan Ţvetanov, şeful Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul de la Sofia.

Surse de la Bruxelles, citate de cotidianul Telegraf, relatează că urmează ca peste şase luni să fie eliminate controalele pentru cetăţenii bulgari în aeroporturi, în timp ce controalele la frontierele maritime şi terestre urmează să fie menţinute. Ţvetan Ţvetanov a confirmat aceste informaţii la postul bTV, potrivit agenţiei de ştiri BTA.

 

 

Această evoluţie a fost posibilă după ce Olanda, care se opunea aderării Bulgariei la Schengen, şi-a reconsiderat poziţia.

Ţvetanov a declarat că a participat împreună cu premierul bulgar Boiko Borisov la mai multe întrevederi cu şeful Guvernului de la Haga, Mark Rutte, tema discuţiilor fiind aderarea Bulgariei la Schengen.

 

 

Manfred Weber este unul dintre cei mai critici oficiali de la Bruxelles la adresa guvernului României şi a modificărilor aduse LEGILOR JUSTIŢIEI.

„Există un guvern care îşi foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Ei (...) au fost de acord să pună subiectul pe agendă în plenara următoare. Şi, din nou, sper că toată lumea este pregătită să lupte împotriva corupţiei în toate aspectele şi doar nu într-un anumit caz specific”, a declarat Manfred Weber după protestul din 10 august, care a criticat vehement intervenţia în forţă a jandarmilor.

 

Tăriceanu şi Carmen Dan, ATAC la Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European: Citea de pe un prompter. Nu cunoaşte realităţile din România/ Ar fi fost interesant dacă ar fi comentat dacă e normal ca preşedintele să ceară anchete

Preşedintele Senatului a declarat, în luna septembrie, că declaraţia lui Manfred Weber privind protestele nu a fost una spontană, ci pregătită de cineva, fiind citită de pe prompter, Călin Popescu Tăriceanu precizând că acesta nu cunoaşte realităţile din România.

"Am văzut declaraţia lui Weber. O declaraţie pe care, cu experienţa pe care o am, vă pot spune că nu era o declaraţie spontană, ci citea de pe un prompter, cineva, pentru că nu cunoaşte situaţia din România deloc, cineva i-a pregătit-o, citea o declaraţie pur şi simplu cu nişte fraze pe care le-am mai auzit , vânturate de unii şi de alţii şi care nu îşi găsesc niciun fel de suport de realitate în situaţia din România. România nu a abandonat combaterea corupţiei, nu a afectat prin reforma justiţiei în niciun fel independenţa ei, independenţa justiţiei a fost afectată foarte grav de protocoalele secrete care au pus întreg sistemul judiciar în subordinea serviciilor secrete. Asta e realitatea, dar pe care partenerii noştri străini nu o cunosc şi de aceea cred că rolul pe care îl va avea doamna Dăncilă este foarte important de a le explica aceste realităţi", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

 Preşedintele Senatului a adăugat că Manfred Weber şi-a schimbat atitudinea în decurs de trei luni.

"A fost la Budapesta să-i acorde tot sprijinul domnului Viktor Orban în urmă cu aproximativ trei luni se afişa braţ la braţ cu domnul Orban la Budapoesta. Între timp, domnia sa a fost desemnat de doamna Merkel cel care conduce lista partidului care câştigă alegerile europene şi ar trebui să devină automat preşedinte al Comisiei Europene. Şi atunci domnul Weber a considerat că trebuie să-şi schimbe atitudinea, să arate cât de bun european este el şi PPE a fost cel care a promovat votul pe articolul 7 care într-adevăr penalizează Ungaria, articolul 7 dând posibilitatea UE să aplice sancţiuni împotriva uneia dintre ţările membre", a completat Tăriceanu.

Carmen Dan: Ar fi fost interesant dacă Manfred Weber ar fi comentat dacă e normal ca preşedintele să ceară anchete

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, referitor la declaraţiile lui Manfred Weber, că ar fi fost interesant dacă liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE) ar fi comentat şi dacă e normal ca preşedintele să ceară anchete.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.

"Ar fi fost interesant dacă domnul Weber ar fi comentat şi dacă e normal ca un şef de stat să solicite Parchetului să facă anchete şi să cerceteze violenţele pe care le-au săvârşit forţele de ordine", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că imaginea negativă a ţării noastre pe plan european pleacă de la poziţionarea anumitor politicieni români.

„Imagini cu bătăi sau cu intervenţii în forţă ale forţelor de ordine am văzut şi în alte ţări. Violenţa nu e niciodată o soluţie. Am văzut că există o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european. Răul pleacă tot de la noi, imaginea prin care poziţionarea unor politicieni este preluată (...). Cred că pe 3 octombrie când premierul va fi în PE, demersul nostru nu poate fi decât unul singur şi argumente sunt suficiente pentru a spune cum lucrurile în realitate, fără să încercăm să ascundem adevărul”, a mai spus Carmen Dan.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.

Citește și: