Ionela SAMOILĂ
1080 vizualizări 19 oct 2012

Traficul de carne vie din Marea Britanie a crescut cu o treime în ultimul an, potrivit unui raport publicat astăzi şi citat de presa britanică.

The Sun scrie că, din cele 946 de persoane care au trecut graniţele ţării, în cursul anului 2011, şi au ajuns să fie exploatate, 234 sunt copii. Cifrele oficiale arată că, în anul 2010, numărul total era de doar 710, dintre care 524 erau adulţi, iar 186 erau minori. Autorităţile susţin că, în realitate, numărul persoanelor exploatate este mult mai mare.

Rapoartele britanice arată că cele mai multe grupări infracţionale care aduc persoane pe teritoriul Marii Britanii pentru a le exploata provin din China, Nigeria, Vietnam, Slovacia şi România. Victimele sunt ademenite cu promisiunea unei vieţi mai bune, dar, odată ajunse în Anglia, sunt obligate să se prostitueze, să muncească la negru în casele oamenilor, în restaurante, în agricultură şi fabrici, ori, în cazuri extreme, devin victime ale traficului de organe.

The Guardian scrie că oficialii britanici au dat instrucţiuni angajaţilor companiilor aeriene, poliţiştilor şi personalului din domeniul sanitar, cu scopul de a limita numărul abuzurilor. Măsurile au fost luate după ce, de curând, autorităţile au intervenit într-un caz de trafic de organe, împiedicând o tranzacţie cu rinichii unei victime.

Citește și: