Laura HOLBAN
76241 vizualizări 19 ian 2012

Un fost oficial guvernamental din Marea Britanie a recunoscut că britanicii au spionat Rusia cu ajutorul unui dispozitiv deghizat într-o piatră. Oficialii ruşi au încercat să demonstreze acest lucru în ianuarie 2006, însă aceste fapte nu au fost asumate public de către britanici atunci şi au ieşit la iveală abia acum, scrie Huffington Post.

CLIPUL VIDEO din Piaţa Universităţii din cauza căruia ÎNTREAGA EUROPĂ va RÂDE de ROMÂNIA!

MĂREŞTE FOTOGRAFIA şi vei vedea ceva INCREDIBIL! 8 milioane de oameni AU VĂZUT ASTA LIVE la televizor!

Şeful de cabinet al premierului Tony Blair din acea perioadă, Jonathan Powell, a recunoscut că momentul a fost "jenant" şi că au fost "descoperiţi". "Este limpede că ştiau de ceva vreme şi că păstrau secretul pentru a îl folosi în scopuri politice", a explicat Powell.

În urmă cu şase ani, televiziunea de stat rusă a publicat un film în care se susţinea că agenţii britanici au ascuns un dispozitiv sofisticat într-o piatră falsă care se afla pe un caldarâm din Moscova. Agenţii de la serviciul de securitate rus au acuzat serviciile secrete britanice că se folosesc de această piatră pentru a ajuta financiar grupările pro-democraţie şi cele pentru drepturile omului. În urma acestui incident, Vladimir Putin a restricţionat activitatea ONG-urilor şi le-a oprit accesul la fondurile puse la dispoziţie de către guverne străine.

Citește și: