Mihai Draghici - Mediafax
372 vizualizări 4 oct 2015

"Rusia a intervenit în sprijinul măcelarului Bashar al-Assad, ceea ce este o eroare teribilă pentru Rusia şi pentru întreaga lume", a declarat David Cameron, potrivit BBC, cu ocazia congresului anual al Partidului Conservator, desfăşurat în Manchester.

"Intervenţia militară rusă va face regiunea mai instabilă, va conduce la intensificarea radicalizării şi la amplificarea terorismului. Aş transmite Rusiei următorul mesaj: schimbaţi direcţia, alăturaţi-vă nouă în atacarea reţelei teroriste Stat Islamic", a insistat premierul Marii Britanii.

Rusia susţine că atacă poziţii teroriste în Siria, dar Cameron a exprimat dubii privind acest lucru. "Din ceea ce am văzut până acum, majoritatea bombardamentelor ruse au vizat zone din Siria care nu sunt ocupate de reţeaua teroristă Stat Islamic, ci de opozanţi ai regimului", a spus Cameron.

La rândul său, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat Rusia că riscă izolarea pe plan internaţional.

"Intervenţia Rusiei în Siria este o mare eroare. Turcia este întristată şi dezamăgită de acţiunile Rusiei", a spus Recep Tayyip Erdogan, care oferă susţinere forţelor opoziţiei siriene în conflictul cu regimul de la Damasc.

Atacarea insurgenţilor susţinuţi de Occident este "inacceptabilă", a spus Erdogan, conform site-ului ziarului The Washington Post.

Citește și: