Laura HOLBAN
6815 vizualizări 7 feb 2012

Un pirat somalez, cunoscut drept Joe Şase-Degete, a fost capturat de către Marina Regală, împreună cu alţi 13 indivizi. Răufăcătorul, cunoscut pentru faptul că are câte un deget în plus la ambele mâini şi picioare, riscă ani buni de închisoare după ce a fost prins cu mai multe arme, inclusiv lansatoare de rachete şi grenade în Oceanul Indian, scrie Daily Mail.

O sursă a declarat pentru publicaţia The Sun: „Am reuşit să capturăm, în sfârşit, piratul cu 24 de degete. Este o victorie importantă pentru Marina Regală. Este cel mai căutat pirat al zilelor noastre, chiar dacă imaginea clasică a unui pirat este cu picioare de lemn şi nu cu degete în plus”. „Suntem foarte mulţumiţi că aceşti piraţi vor fi judecaţi şi închişi”, a declarat după această operaţiune William Hague, ministrul de Externe al Marii Britanii.

Foto: Royal Navy

Dacă piratul ar fi trăit în Occident, ar fi beneficiat de o operaţie simplă pentru a rămâne cu doar câte cinci degete, însă sistemul medical din Somalia nu acoperă astfel de intervenţii.

După capturarea lui Şase-Degete, Hague a călătorit în Somalia pentru a superviza operaţiunile împotriva pirateriei şi a terorismului din această ţară. Vizita lui Hagues este prima făcută în ultimii 20 de ani de un ministru britanic şi este văzută drept o mişcare diplomatică pentru a aduce stabilitatea în această ţară.

Citește și: