1755 vizualizări 23 iul 2011

Un fost marinar a recunoscut oficial, vineri, că este vinovat de moartea a 11 femei, ale căror cadavre le-a conservat în casa şi grădina sa din Cleveland (statul Ohio), informează, sâmbătă, AFP.

Procesul acestuia a durat trei săptămâni, iar juriul Curţii Penale Ohio a dat verdictul după trei zile de deliberări, Anthony Sowell fiind acuzat de răpire, viol, profanarea de cadavre, furt şi tentativă de omor.

El riscă pedeapsa cu moartea, juraţii urmând să pronunţe sentinţa în 1 august.

În pledoariile lor, procurorii au susţinut că fostul marinar, mânat de un apetit sexual greu de controlat, a ucis doar aceste femei, ale căror rămăşiţe în descompunere au fost găsite în grădina şi casa sa în timpul arestării sale din octombrie 2009.

Acest caz macabru a ridicat întrebări cu privire la responsabilitatea autorităţilor, care nu au detectat nimic, chiar dacă acestea au fost alertate de mai multe ori.

Victimele erau sărace, de culoare şi uneori trăind pe străzi, ceea ce explică parţial de ce dispariţia lor a trecut neobservată.

După mai multe mărturii rămase fără urmări, poliţia a decis într-un final să percheziţioneze casa lui Sowell, întrucât o femeie le povestise că în septembrie 2009 a fost atrasă de acesta în casa lui, a violat-o şi a încercat să o stranguleze înainte de a o elibera.

Un miros insuportabil i-a condus pe poliţişti spre cele două cadavre aflate în descompunere pe un pat de la etajul al doilea.

După săptămâni de scormonit locurile din preajma casei, alte opt corpuri au fost descoperite în casa şi gradina sa, precum şi un craniu pus într-o găleată.

Anthony Sowell, de 51 de ani, a fost arestat pe stradă.

El s-a instalat în Cleveland după ce a părăsit Marina în 1985. Cinci ani mai târziu a fost condamnat pentru violarea unei femei însărcinate. La ieşirea din închisoare, în 2005, s-a întors să trăiască în vechea sa casă, în compania prietenei sale.

Aurelia Alexa, aurelia.alexa@mediafax.ro

Citește și: