Gandul.info
Maria Bîrnaure
306 vizualizări 17 mai 2018

Decizia fondatorului Facebook de a se întâlni cu parlamentarii europeni este privită ca o sfidare a parlamentului regatului unit. Parlamentarii britanici i-au cerut lui Zuckerberg să explice rolul companiei sale în scandalul Cambridge Analytica în faţa autorităţilor statului cu cei mai mulţi cetăţeni ale căror date personale au fost folosite fără permisiunea lor. 

„Fondatorul şi CEO-ul Facebook a acceptat invitaţia noastră şi va veni la Bruxelles cât de repede va putea, sperăm noi, chiar săptămâna viitoare”, a scris Tajani pe Twitter. 

„Cetăţenii noştri merită explicaţii complete şi detaliate. Salut decizia lui Mark Zuckerberg de a veni în persoană în faţa reprezentanţilor a 500 de milioane de europeni”, a continuat preşedintele Parlamentului European. 

Zuckerberg s-a lovit de critici dure după ce a refuzat de trei ori să se prezinte în faţa parlamentarilor britanici. Criticile au fost alimentate şi de faptul că şeful Facebook a acceptat să se întâlnească şi cu Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, în cadrul unei întrevederi private, care va avea loc miercurea viitoare. 

Citește și: