Marinela Sarbu
385 vizualizări 21 apr 2019

"Cu groază şi tristeţe am auzit despre bombardamentele din #SriLanka care au costat vieţile a multor persoane. Condoleanţe sincere familiilor victimelor care s-au adunat să se închine în mod paşnic sau să vină să viziteze această ţară frumoasă. Suntem pregătiţi să vă sprijinim", este mesajul postat pe Twitter de Juncker.

Premierul britanic Theresa May a condamnat, de asemenea, atacurile din Sri Lanka.

"Actele de violenţă împotriva bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka sunt cu adevărat îngrozitoare, iar cele mai sincere condoleanţe se îndreaptă către toţi cei afectaţi în acest moment tragic", este mesajul premierului britanic.

"Trebuie să stăm împreună pentru a ne asigura că nimeni nu va mai trebui să-şi exercite credinţa în frică", a adăugat May pe Twitter.

Între timp, guvernele Emiratelor Arabe Unite şi Bahrain au denunţat bombardamentele ca fiind "atacuri teroriste".

"Emiratele Arabe Unite şi-au afirmat poziţia fermă împotriva tuturor formelor de violenţă, terorism şi extremism, care ne vizează pe toţi fără deosebire între religie şi rasă", a declarat Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale din Emiratele Arabe Unite.

Ambele ţări şi-au exprimat solidaritatea cu guvernul din Sri Lanka.

Preşedintele SUA, Donald Trump a transmis pe Twitter: "Condoleanţe sincere din partea oamenilor din Statele Unite către oamenii din Sri Lanka privind atacurile oribile teroriste asupra bisericilor şi hotelurilor... Suntem pregătiţi să vă ajutăm!"

"Este şocant faptul că oamenii care s-au adunat pentru a sărbători Paştile au fost ţinta deliberată a atacurilor vicioase", a transmis cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-o scrisoare de condoleanţe adresată preşedintelui Sri Lanka.

"Teroarea şi barbaritatea nu ne vor învinge niciodată", a scris într-un mesaj pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez.

"Tristeţe profundă după atacurile teroriste asupra bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka. Condamnăm cu tărie aceste acte dureroase. Toată solidaritatea noastră cu poporul srilanc şi gândurile noastre pentru toate rudele victimelor în această zi de Paşte", a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: "Eu condamn în cele mai puternici termeni posibili atacurile teroriste de Paşte din Sri Lanka. Acesta este un atac asupra întregii omeniri".

Ministrul iranian de Externe, Mohamed Javad Zarif a transmis următorul mesaj: "Foarte întristat de atacurile teroriste asupra creştinilor din Sri Lanka în timpul Paştelui. Condoleanţe guvernului şi poporului prieten din Sri Lanka. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt cu victimele şi familiile lor. Terorismul este o ameninţare globală fără religie: trebuie condamnat şi înfruntat la nivel global".

"Noua Zeelandă condamnă toate actele de terorism, iar hotărârea noastră a fost întărită de atacul de pe teritoriul nostru din 15 martie. Să vezi un atac în Sri Lanka în timp ce oamenii erau în biserici şi la hoteluri este devastator", a transmis într-o declaraţie scrisă, Jacinta Ardem, premierul Noii Zeelande.

"Noua Zeelandă respinge toate formele de extremism şi susţine libertatea religioasă şi dreptul de a ne închina în siguranţă. În mod colectiv, trebuie să găsim voinţa şi răspunsurile pentru a pune capăt acestor violenţe".

Citește și: