Silviu Bănilă
1002 vizualizări 27 aug 2015

Marius Mihăescu călătorea cu soţia sa, Cristina şi fiica în vârstă de 4 ani, Sara, când maşina lor a fost atacată de imigranţi. În momentul incidentului, românii se apropiau de postul UK Border Patrol de la graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie, în zona Canalului Mânecii.

Imigranţii au aruncat cu o bară lungă de metal în direcţia autoturismului românilor şi obiectul s-a înfipt în unul din faruri, scrie Daily Mail. Atacatorii au atacat din umbră, pe măsură ce familia se apropia de intrarea spre feribot de la Calais, în jurul orei 23.00.

foto: Daily Mail

În mod miraculos, românul şi familia sa au scăpat nevătămaţi şi omul a reuşit să ţină sub control maşina Peugeot şi să se îndepărteze de locul atacului.

Totuşi, angajatul din construcţii spune că au avut noroc, deoarece bara ar fi putut străpunge parbrizul. Marius Mihăescu a raportat agresiunea poliţiştilor francezi, care s-au arătat surprinşi, spunând că de obicei, imigranţii aruncă "doar cu pietre" spre maşini.

foto: Daily Mail

"Era seară şi ne apropiam de graniţă, cu 50 km/h, când ne-am trezit cu obiectul în faţa maşinii. S-a auzit un zgomot îngrozitor. Am fost îngroziţi", a povestit românul care munceşte în Marea Britanie.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, care se întorcea din vacanţa petrecută în sudul Franţei, a continuat să conducă până a ajuns într-un loc sigur.

foto: Daily Mail

"În zona în care am fost atacaţi nu există surse de lumină şi nici forţe de ordine. Dacă aş fi fost cu un metru mai în faţă, soţia mea ar fi murit. Am fost la un pas de moarte. Este doar o chestiune de timp până când cineva va muri", a declarat Mihăescu.

Oraşul Calais a fost luat cu asalt de imigranţi în ultimele luni, mulţi dintre ei dorind să ajungă, cu orice preţ, în Marea Britanie. Aceştia locuiesc în corturi improvizate, într-o zonă denumită "Jungla" şi doresc să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.  "Securitatea trebuie sporită în zonă", a spus Marius Mihăescu, victima agresiunii imigranţilor, alături de familia sa.

Citește și: