Bianca Pavaluca
95 vizualizări 25 iun 2018

Vizita la Tripoli, capitala Libiei, are ca scop lămurirea problemelor create de criza migranţilor, după ce Italia a început să refuze primirea navelor cu imigranţi salvaţi din Marea Mediterană.

Ministrul de Interne al Italiei îşi doreşte ca migranţii care încearcă să ajungă în Europa să fie înregistraţi în centre din Africa de Nord, ceea ce ar implica o serie de schimbări internaţionale în procedurile de primire a migranţilor.

În urma discuţiei cu omologul libian, Salvini a menţionat că aceste centre de procesare nu ar avea acelaşi efect dacă ar fi poziţionate în Italia, deoarece nu ar putea opri călătoria periculoasă pe Marea Mediterană. În timpul vizitei, oficialul italian le-a atras atenţia agenţiilor de salvare libiene să încerce să îi oprească pe cei care doresc să traverseze Marea Mediterană.

migranti veniti peste mediterana

Marina libiană a declarat că a salvat aproximativ 1.000 de migranţi în weekendul acesta şi a recuperat aproximativ zece persoane decedate din mare.

Acesta le-a spus duminică organizaţiilor de caritate străine să lase „autorităţile libiene să îşi facă treaba de a salva, recupera şi reîntoarce emigranţii în ţara lor, aşa cum o fac de ceva vreme, fără ca vasele ONG-urilor să le încurce sau să le provoace dificultăţi”. 

”Porturile italiene sunt şi vor fi închise pentru cei care ajută traficanţii de persoane", a declarat ferm Matteo Salvini. 

Coasta vestică a Libiei este punctul principal de plecare pentru zeci de mii de migranţi care doresc să scape de război şi sărăcie. Matteo Salvini a declarat că scopul lui principal este să oprească acest „influx” în Italia.

Citește și: