Florin Badescu - Mediafax
1004 vizualizări 12 apr 2013

Medalia acordată de Academia Nobel cercetătorului britanic Francis Crick, laureat al premiului pentru medicină pe anul 1962 pentru descoperirea structurii ADN-ului, a fost vândută la licitaţie joi, la New York, cu suma de 2,2 milioane de dolari, informează AFP.

Miercuri, o scrisoare adresată fiului său, în care savantul britanic îi relata acestuia felul în care a descoperit structura ADN-ului, a fost vândută la o licitaţie organizată de casa Christie's cu 6 milioane de dolari, depăşind de trei ori estimările iniţiale. Această sumă reprezintă un record mondial de preţ pentru o scrisoare vândută la licitaţie.

Medalia Nobel primită de Francis Crick a fost cumpărată de Jack Wang, patronul companiei chineze de biotehnologie Biomobie, a anunţat casa de licitaţii Heritage Auctions.

Francis Crick (1916-2004) a primit alături de James Watson şi de Maurice Wilkins premiul Nobel pentru medicină în 1962, pentru descoperirea structurii în formă de dublă spirală a ADN-ului. Savantul britanic a fost recompensat şi cu medalia Copley, în 1975.

Medalia Nobel, păstrată într-un seif din California după moartea văduvei sale, a fost scoasă la licitaţie de moştenitorii cercetătorului.

O parte din sumele încasate vor fi donate în favoarea programelor de cercetări ştiinţifice şi vor finanţa activitatea Institutului Francis Crick, care va fi inaugurat la Londra, în anul 2015.

Citește și: