Mircea Olteanu
1095 vizualizări 12 aug 2019

Medicii au efectuat duminică autopsia lui Epstein, la care a asistat şi un medic legist privat în numele reprezentanţilor lui Epstein, a anunţat Sampson, care a precizat că este o "practică obişnuită".

Dr. Barbara Sampson a transmis că pentru stabilirea cauzei decesului se "aşteaptă momentan informaţii suplimentare".

Potrivit unui oficial american, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, fostul om de afaceri a fost găsit spânzurat în celula sa, unde era închis după ce a fost pus sub acuzare pentru trafic de minori în scopuri sexuale, relatează agenţia Reuters, citând The New York Times.

Epstein, care a pledat nevinovat şi a fost arestat fără cauţiune, a fost găsit mort sâmbătă în celula sa într-o închisoare din New York.

Pe 25 iulie, Epstein a fost găsit în stare de inconştienţă şi cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din Manhattan, New York, existând suspiciuni că a încercat să se sinucidă.

În pofida acestui incident, Epstein nu era supravegheat pentru comportament suicidar, fiind singur în celula sa dintr-un centru corecţional utilizat pentru a izola deţinuţii vulnerabili.

Procurorul general al SUA, William Barr, a cerut FBI-ului şi Departamentului de Justiţie o anchetă cu privire la moartea miliardarului american Jeffrey Epstein, declarându-se „îngrozit” de decesul acestuia în timp ce se afla în custodia poliţiei federale.

 

Citește și: