Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
205 vizualizări 31 ian 2018

UPDATE 20:27: „Sunt puţin în stare de şoc. Am şi unele dureri", a declarat Chuck Fleischmann prin telefon în timp ce era transportat spre spital.

Senatorul republican Bill Cassidy, care era în tren, a transmis prin Twitter că în camionul lovit de tren erau trei persoane. Una a murit, iar celelalte două sunt rănite, una fiind în stare gravă.

Imediat după coliziune, în zonă au apărut agenţi ai serviciilor secrete în uniforme de culoare neagră, dotaţi cu arme automate. Agenţii au securizat trenul şi au efectuat căutări în pădurile din zonă pentru a se asigura că nu erau indivizi periculoşi.

„Agenţii au înconjurat trenul şi au instituit un perimetru de securitate, având asupra lor arme automate", a declarat un angajat al serviciilor de intervenţie.

Autorităţile americane cercetează circumstanţele producerii incidentului.

Accidentul a avut loc miercuri la o trecere la nivel cu calea ferată din zona Crozet, în statul Virginia. Un tren Amtrak în care erau congresmeni a lovit un camion care transporta deşeuri.

O persoană din camion a murit, iar alta este în stare gravă în urma accidentului.

În tren se aflau numeroşi congresmeni care urmau să ajungă la în staţiunea Greenbrier, situată în statul Virginia de Vest, unde va avea loc o reuniune informală a politicienilor republicani la care va participa inclusiv preşedintele Donald Trump.

Casa Albă a comunicat că niciun membru al Congresului, nici asistenţii acestora nu au fost răniţi grav în accident.

„Preşedintele a fost informat despre situaţia din statul Virginia şi este ţinut la curent. S-a confirmat moartea unei persoane şi rănirea gravă a alteia", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Citește și: