Cristina ANDREI
589 vizualizări 3 sep 2017
Fostul şef al Parlamentului European s-a bucurat de o creştere bruscă a capitalului de imagine pozitiv în ianuarie, imediat după ce a preluat conducerea Partidului Social Democrat din Germania, însă entuziasmul nu a durat prea mult. Un sondaj publicat vineri arată că partidul lui Merkel împreună cu aliaţii de la Uniunea Social Creştină din Bavaria conduc în preferinţele nemţilor cu 17%. 
 
Întâlnirea de duminică seara, însă, va fi mai mult decât orice o înfruntare a personalităţilor: o ilustraţie publicată de Die Zeit îl înfăţişează pe Schulz îmbrăcat într-o salopetă de muncitor, ţinând în mână un ferăstrău şi încercând să doboare tronul „Reginei Merkel". 
 
Schulz a transmis, însă, că nu are emoţii în legătură cu dezbaterea de duminică, iar Merkel, care a evitat, în mare parte, să vorbească despre contracandidatul său sau despre oricine altcineva implicat în cursa electorală , a refuzat până acum să fie atrasă în orice fel de discuţie combativă. 
 
„Dacă o campanie pentru alegeri este definită ca productivă atunci când oamenii se insultă unii pe alţii, atunci nu aceasta este viziunea mea referitoare la modul în care ar trebui să arate o cursă pentru alegeri", a transmis Merkel într-o conferinţă de presă. Schulz şi-a căpătat astfel o aură de „luptător agresiv" prin toate încercările sale de o atrage în polemici pe Angela Merkel. 
 
Dezbaterea TV va atrage, probabil, 30 de milioane de telespectatori, aproximativ jumătate din electorat, potrivit unui sondaj publicat de Forsa, care a mai arătat şi că unul din cinci votanţi a declarat că dezbaterea i-ar putea schimba votul. Un alt sondaj publicat joi arată că 64% dintre participanţii la studiu cred ca Merkel va câştiga dezbaterea, în vreme ce doar 17% cred că învingător va fi Schulz. 

 

Citește și: