Gandul.info
Mircea Olteanu
899 vizualizări 9 oct 2017

Întrebat dacă există riscul unei divizări a Spaniei, Rajoy a declarat pentru cotidianul Die Welt: "Absolut nu. Spania nu va fi divizată şi unitatea naţională va fi protejată. Vom face tot ceea ce legislaţia ne permite pentru a ne asigura de asta". 

Liderii separatişti pregătesc proclamarea în mod unilateral a independenţei faţă de Spania, cel mai probabil marţi, sfidând în continuare avertismentele Guvernului de la Madrid, afirmă un deputat catalan, Carles Riera, citat de cotidianul El Mundo.

"Purtăm discuţii despre un text, îl elaborăm, privind o declaraţie pe care vrem ca Parlamentul catalan să o adopte marţi", a afirmat deputatul Carles Riera, membru al formaţiunii separatiste Candidatura Unităţii Populare.

"Nimeni nu vrea amânări, ambiguitate sau confuzie", a subliniat el.

Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum controversat considerat neconstituţional de Madrid şi de Uniunea Europeană.

Regiunea autonomă Catalonia, condusă de o administraţie proindependenţă, a organizat un referendum pe 1 octombrie, în pofida opoziţiei Madridului care consideră această acţiune drept neconstituţională. 

Citește și: