Teodora Marinescu
86 vizualizări 27 iul 2018

Potrivit surselor care au vorbit în condiţii de anonimat, Michael Cohen ar fi dispus să discute despre acest lucru cu procurorul special Robert Mueller.

Afirmaţiile lui Cohen ar contrazice dezminţirile lui Donald Trump, ale avocatului său şi ale altor oficiali din cadrul Administraţiei, care susţin că preşedintele american nu avea cunoştinţe cu privire la întrevederea de la Trump Tower.

Cohen susţine că era prezent, împreună cu alte persoane, când Donald Trump a fost informat despre întrevedere, pe care actualul lider de la Casa Albă ar fi încurajat-o.

Cu toate acestea, Michael Cohen nu deţine nicio dovadă care să îi susţină afirmaţiile. Anul trecut, fostul avocat al preşedintelui a discutat cu două comisii din cadrul Congresului, care investighează implicările Rusiei în alegerile din 2016.

În 2016, fiul cel mai mare al preşedintelui, Donald Trump Jr., împreună cu Jared Kushner şi fostul director al echipei de campanie prezidenţială, Paul Manafot, au participat la o întrevedere cu Natalia Veselniţkaia, un avocat rus.

Întrevederea ar fi fost aranjată după ce un publicist care îl cunoştea pe Trump Jr. l-a informat pe acesta că un oficial rus de rang înalt "s-a oferit să furnizeze echipei de campanie a lui Trump informaţii compromiţătoare despre Clinton", iar oferta făcea parte din "susţinerea Guvernului rus pentru Trump". Donald Trump neagă orice acuzaţie şi susţine că a aflat de întrevedere în 2017.

"A minţit toată săptămâna, minte de câţiva ani. Nu văd cum ar avea credibilitate", a declarat despre Cohen Rudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă.

Cohen este investigat la rândul său pentru posibile fraude bancare şi este suspectat că ar fi efectuat o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, care susţine că a avut o relaţie cu Donald Trump.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a recunoscut în urmă cu un an, că în iunie 2016, în perioada campaniei prezidenţiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul, însă a precizat că tatăl său nu ştia de întâlnire.

”Afirmaţiile avocatului rus erau vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu au fost furnizate informaţii folositoare. Devenise foarte repede clar că ea nu avea nicio informaţie importantă. Tatăl meu nu a ştiut de această întâlnire. Am fost rugat să particip la întâlnire de către o cunoştinţă, dar nu mi s-a spus în prealabil numele persoanei pe care o voi întâlni,” povesteşte Trump Jr.

”Am discutat înainte de toate despre un program de adopţie a copiilor ruşi care era în funcţiune şi extrem de popular în rândul familiilor americane cu ani în urmă şi a fost încheiat de Guvernul rus, dar nu era o chestiune de campanie şi nu a avut niciun rezultat. Întâlnirea a durat între 20 şi 30 de minute. Ulterior, cunoştinţa care a organizat-o mi-a cerut scuze pentru că mi-a irosit timpul”, a declarat în urmă cu un an, fiul cel mare al lui Donald Trump.

Întrevederea dintre avocatul rus Natalia Veselniţkaia şi cei trei apropiaţi ai lui Trump a fost făcută publică la o zi după ce preşedintele american s-a întâlnit pentru prima dată în Germania cu omologul său rus.

 

Citește și: