Alexandra PELE
1161 vizualizări 12 mai 2011

Reprezentanţii sindicatului poliţiei din New Jersey s-au arătat deranjaţi de decizia primei doamne a Statelor Unite de a-l invita pe rapperul Common la Casa Albă pentru un eveniment cultural, relatează NBC News. Motivul nemulţumirilor este melodia "A Song for Assata" ale cărei versuri vorbesc despre o fostă membră a formaţiunii Panterele Negre, Assata Shakur, condamnată pentru uciderea unui poliţist.

"Tinerii care citesc lucrurile acestea, care le aud, rămân cu un mesaj periculos", a spus David Jones, preşedintele Uniunii Poliţiştilor din New Jersey. Cu toate acestea, fanii rapperului nu l-ar caracteriza drept un personaj controversat, scriu jurnaliştii americani. Common pare amuzat de vâlva mediatică stârnită în jurul invitaţiei înaintate de Casa Albă. Pe contul său de Twitter, el scrie "Aparent Sarah Palin şi Fox News nu mă plac", referindu-se la comentariile făcute de politicianul american care a condamnat decizia lui Michelle Obama, dar şi la aprecierile moderatorilor televiziunii care l-au descris drept un "rapper josnic".

Shakur a fost condamnată în 1973 pentru uciderea poliţistului Werner Foerster. Ea a evadat şase ani mai târziu şi trăieşte în Cuba, sub azil politic. Shakur a fost o membră a formaţiunii politice Panterele Negre care a militat pentru măsurile antirasiste din anii '60 şi '70.

Citește și: