Florin Jinga
887 vizualizări 5 mar 2019

Oscar Saxelby-Lee suferă de o formă agresivă de leucemie, iar medicii i-au anunţat pe părinţi că acesta ar mai avea de trăit doar trei luni dacă nu găsesc un donator de celule stem compatibil, scrie The Sun

Părinţii au făcut un apel disperat pe reţelele de socializare, iar reacţia oamenilor a fost neaşteptată.

Aproape 5000 de persoane au stat la coadă, sâmbătă şi duminică, în faţa şcolii Pitmaston din oraşul Worcester, deşi vremea nu a fost deloc prietenoasă.

Oamenii au completat mai multe formulare şi au oferit mostre de salivă, pentru a vedea dacă îl pot ajuta pe Oscar.

Un prieten de familie, Lin Forward, a declarat că mama lui băieţelului de 5 ani, Olivia, se descurcă foarte bine deşi trece prin „cel mai mare coşmar al oricărui părinte”.

„Micuţul Oscar e într-o stare precară în aceste momente. În mod normal putea să meargă prin spital cu ajutorul unui suport, dar acum e în izolare şi nici măcar nu mai poate mânca. Olivia a fost absolut uimitoare. A stat în spital tot timpul şi a încercat să rămână optimistă. E cel mai rău coşmar al unui părinte”, a declarat Forward.

5000 de oameni au stat la coadă, în ploaie, pentru a salva un băieţel bolnav de cancer

Sarah Keating, profesoara copilului, a spus că predă de 20 de ani şi că niciodată nu a avut un elev care să treacă prin aşa ceva.

„Auzi că un copil are cancer şi te gândeşti că e îngrozitor şi treci mai departe. Totuşi, de această dată nu vom trece mai departe, ci vom lupta”, a spus Sarah Keating.

Foto: Olivia Saxelby/ Facebook

Citește și: