Gilda Popa
1558 vizualizări 10 oct 2018

”În momente-cheie ale istoriei SUA, unul dintre cele două partide a servit drept bastion împotriva celor care ne ameninţă Constituţia. În urmă cu doi ani, la Convenţia democratică, lansam un avertisment despre aceste ameninţări. Astăzi, m-am înscris din nou în Partidul Democrat - am fost membru al formaţiunii cea mai mare parte a vieţii - deoarece avem nevoie ca democraţii să furnizeze mecanismele de verificare şi echilibru de care naţiunea noastră are nevoie atât de mult”, a declarat Michael Bloomberg prin Instagram, conform postului american CNBC.

Miliardarul intenţionează să aloce 100 de milioane de dolari pentru scrutinul intern prin care Partidul Democrat va desemna candidatul la preşedinţie. Mişcarea nu este o surpriză, spun jurnaliştii americani. Bloomberg a flirtat anterior cu ideea de a candida la funcţia de preşedinte şi s-a  poziţionat ca miliardar progresist, susţinând reglementări pentru regimul de deţinere a armelor şi politici ecologiste. De-a lungul timpului, a susţinut mai multe subiecte care nu sunt agreate politicienii democraţi.

 Bloomberg a făcut deja o donaţie de 20 de milioane de dolari pentru grupul democrat din Senatul SUA.

Într-un interviu recent, acordat New York Times, el a cerut democraţilor să propună politici agresive de reglementare a marilor afaceri şi a băncilor importante. În competiţia internă, Bloomberg ar urma să îi concureze pe Elizabeth Warren şi Bernie Sanders, ambii consideraţi potenţiali candidaţi la nominalizarea democraţilor pentru prezidenţialele din 2020.

Recent, surse politice de la Washington afirmau că miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului american New York, se pregăteşte să se înscrie în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formaţiunii în scrutinul prezidenţial din 2020. Michael Bloomberg, în vârstă de 76 de ani, cu o avere estimată la circa 50 de miliarde de dolari, a analizat posibilitatea de a candida ca independent în 2012, dar a renunţat din teama de a nu fragmenta votul democraţilor.

Dacă va deveni candidat al Partidului Democrat, Michael Bloomberg îl va avea adversar pe republicanul Donald Trump, actualul preşedinte al Statelor Unite.

 

Citește și: