Florin Jinga
1037 vizualizări 19 feb 2019

Cursul de 40 de ore în „exorcism şi rugăciuni de eliberare” este asigurat de Universitatea Pontificală Regina Apostolorum, instituţie afiliată Vaticanului, scrie Daily Mail.

Cursul a fost iniţiat de către ministrul italian al Educaţiei, Marco Busetti, şi este realizat cu sprijinul clerului catolic. Un profesor va plăti 450 de euro pentru a participa. 

Reprezentanţii opoziţiei din Guvernul italian au spus că ţara are probleme mai importante decât obsesia faţă de diavol şi a catalogat cursul ca fiind „o întoarcere la Evul Mediu”.

„Şcolile nu sunt sigure, sălile de sport nu sunt potrivite pentru a fi folosite, iar profesorii nu sunt plătiţi cum trebuie. Şi ce face ministrul Educaţiei? Promovează cursuri de exorcism”, a declarat Laura Boldrini, fost preşedinte al parlamentului.

Ministerul italian al Educaţiei a spus că va scoate, cel mai probabil, linkul către cursul de exorcism din portalul său. Totuşi, cursul în sine va fi continuat conform planului.

Amintim, că la sfârşitul săptămânii se vor aduna la Vatican episcopi din toată lumea la o conferinţă privind abuzul sexual, care are scopul de a-i îndruma în privinţa acestei probleme care a scăzut credibilitatea în Biserica Catolică.

Foto: Hepta

Citește și: