Valentin Vidu - Mediafax
1789 vizualizări 28 sep 2015

Revista Der Spiegel a scris în weekend că site-ul VroniPlag, care verifică lucrări academice în acest sens, a găsit dovezi de plagiat în 27 dintre cele 62 de pagini ale dizertaţiei.

VroniPlag a notat că, în mai multe locuri, doctoratul lui von der Leyen în obstetrică a reprodus cuvânt cu cuvânt pasaje din alte surse, fără să le atribuie.

Cinci pagini conţin text plagiat în proporţie de peste 75%, a acuzat VroniPlag, iar trei pagini conţin plagiate în proporţii de 50-75%.

"Pot să resping acuzaţiile de plagiat", a declarat von der Leyen pentru Funke Media Group, într-un interviu publicat luni.

"Nu e nicio noutate că activişti pe Internet încearcă să răspândească îndoieli cu privire la dizertaţiile unor politicieni", a adăugat ea.

Plagierea tezelor de doctorat a pus capăt carierelor foştilor miniştri ai Apărării Karl-Theodor zu Guttenberg în 2011 şi Educaţiei Annette Schavan în 2013.

Von der Leyen a cerut Facultăţii de Medicină din Hanovra, unde a obţinut diploma în medicină în 1990, să înceapă o examinare independentă a tezei, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Unul dintre cei mai populari membri ai Cabinetului, Ursula von der Leyen are şapte copii şi este prezentată de mai mulţi ani ca o posibilă succesoare a lui Merkel. Înainte să devină ministrul Apărării în 2013, ea a fost ministru al Muncii.

Citește și: