Gandul.info
Mircea Olteanu
198 vizualizări 30 nov 2017

"Suntem pregătiţi să continuăm cooperarea cu UE în domeniul migraţiei şi să împărtăşim experienţa noastră în rezolvarea problemelor privind imigraţia", a declarat oficialul rus, adăugând că Moscova este dornică "să aprofundeze interacţiunea cu Uniunea Europeană în privinţa luptei împotriva terorismului".

"Sperăm că agenţiile UE îşi vor aduna forţele şi vor înceta să-şi modeleze politicile sale faţă de Rusia pe baza celui mai mic numitor comun şi va înceta să danseze după cum vrea un grup mic, dar foarte agresiv anti-Rusia din cadrul UE", a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova, într-un amplu interviu pentru cotidianul italian Libero.

Lavrov a vorbit şi despre sancţiunile impuse Rusiei de UE, afirmând că acestea sunt dăunătoare cooperării între Moscova şi Blocul Comunitar.

"A devenit evident că sancţiunile impuse de birocraţii de la Bruxelles, care acţionează la ordinele Washingtonului, au avut un efect de bumerang, afectând producătorii europeni. Aceştia şi-au pierdut parţial poziţiile pe piaţa rusă şi continuă să sufere pierderi considerabile", a afirmat ministrul.

Citește și: