Alexandre Callet este nemulţumit că băncile i-au refuzat un împrumut de 70.000 de euro, pentru a deschide un al doilea restaurant. El a declarat că s-a simţit umilit deoarece suma cerută nu este comparabilă cu cifra de afaceri a restaurantului său cu stele Michelin, Les Ecuries de Richelieu: 300.000 de euro. De fapt, cei mai mulţi bancheri care l-au refuzat pe antreprenor au mâncat în localul respectiv, scrie odditycentral.com.

„Cred în reciprocitate”, a declarat tânărul de 30 de ani. „M-au tratat ca pe un câine, astfel încât le-am interzis accesul. Cum văd un bancher, nu îl las să intre în restaurantul meu. Aici nu e un restaurant de kebab. Restaurantul meu se află în ghidul Michelin şi vedetele de cinema vin aici”.

Callet a fost refuzat de 20 de bănci, înainte să găseasca una care să-i ofere finanţare pentru proiect. El crede că acest lucru este o oglindire „ruşinoasă” a modului în care băncile îi tratează pe antreprenorii tineri din Franţa şi dă vina pe tendinţele naţional socialiste.

„Cei din domeniul restaurantelor, al antreprenoriatului, suntem toţi în aceeaşi situaţie”, a spus Callet. „Oricând am dori să începem o afacere, trebuie să ne umilim. Nu am avut niciodată probleme cu banii, şi totuşi mă aflu în această situaţie. Bancherii nu îşi fac treaba. Tocmai de aceea multe afaceri din Franţa au apelat la finanţarea în serie. Franţa are probleme”.

„Este problema socialismului francez. Avem civili peste tot în lume, avem un sistem social mai mare decât bugetul de apărare al americanilor”, a mai spus afaceristul.

Citește și: