Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
2211 vizualizări 26 dec 2017

Forţele Navale Regale au observat în ultimele zile o intensificare a prezenţei navelor militare ruse în apropierea apelor teritoriale britanice.

În ajunul Crăciunului, nava militară britanică HMS Tyne a fost mobilizată pentru escortarea unui vas rus de recunoaştere care naviga în Marea Nordului şi Canalul Mânecii. În paralel, un elicopter Wildcat aparţinând Unităţii 815 a Forţelor Navale a fost trimis pentru urmărirea altor două nave militare ruse.

Într-un alt incident, nava militară britanică HMS St Albans a fost trimisă pentru monitorizarea fregatei ruse Amiral Gorşkov, informează cotidianul The Independent.

După seria de incidente, Guvernul Theresa May a atras atenţia că nu va tolera nicio formă de agresiune.

"Nu voi ezita să apăr apele teritoriale britanice, nu vom tolera nicio formă de agresiune. Marea Britanie nu va fi intimidată în materie de apărare a naţiunii, cetăţenilor şi intereselor noastre", a afirmat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Relaţiile Marii Britanii cu Rusia sunt tensionate, iar ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat recent că există "numeroase dovezi" că Moscova încearcă să influenţeze alegerile în ţări occidentale.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins acuzaţiile. Boris Johnson a semnalat intenţia normalizării relaţiilor cu Rusia, dar Moscova a atribuit Londrei responsabilitatea pentru tensiunile bilaterale.

Citește și: