Gandul.info
Marian Avram
353 vizualizări 1 mar 2018

”Dacă ne dorim ca aceste negocieri să aibă succes, şi eu vreau acest lucru, ele trebuie să fie accelerate”, a declarat Barnier în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bruxelles.

Barnier a precizat că va participa săptămâna viitoare la o nouă rundă de negocieri cu Guvernul britanic, urmând să se întâlnească şi cu lideri ai Irlandei de Nord. Oficialul european a precizat că există divergenţe semnificative în discuţiile privind perioada de tranziţie care ar trebui instituită după ieşirea Marii Britanii din UE.

Miercuri, negociatorul-şef al UE pentru Brexit a prezentat un proiect întocmit de Comisia Europeană în privinţa Brexit-ului. Proiectul detaliază principiul "alinierii reglementărilor" agreat în decembrie şi ar urma să fie implementat în cazul în care Marea Britanie nu reuşeşte să găsească soluţii tehnologice şi diplomatice pentru a menţine deschisă frontiera irlandeză.

Barnier a mai subliniat că documentul conţine "soluţii realiste şi concrete" la întrebarea privind modul în care cele două părţi vor putea evita reinstituirea unei frontiere irlandeze fizice după ieşirea Marii Britanii din uniunea vamală a UE.

Citește și: