Valentin Vidu - Mediafax
95 vizualizări 6 dec 2013

NELSON MANDELA A MURIT. Cancelarul german Angela Merkel a salutat vineri memoria lui NELSON MANDELA, "un nume asociat pentru totodeauna luptei împotriva oprimării poporului său", se arată într-un comunicat, citat de AFP.

"Împreună cu poporul din Africa de Sud, suntem în doliu, în Germania, pentru Nelson Mandela", a declarat cancelarul. "Numele său va rămâne asociat pentru totodeauna luptei împotriva oprimării poporului său şi victoriei împotriva regimului de apartheid".

"Atâţia ani (petrecuţi) în închisoare nu au putut să îl înfrângă", a subliniat cancelarul. "Din mesajul său de reconciliere s-a născut o Africă de Sud nouă şi mai bună", a adăugat ea.
"Personal, mă gândesc cu recunoştinţă la întâlnirea noastră în ţara sa. Exemplul strălucitor al lui Nelson Mandela, moştenirea politică a luptei sale non-violente şi refuzul său faţă de orice formă de rasism vor rămâne pentru mult timp o sursă de inspiraţie pentru popoarele întregii lumi", a mai subliniat Merkel, citată în comunicat.

Nelson Mandela, un erou al luptei împotriva regimului de apartheid şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, a murit joi la vârsta de 95 de ani, a anunţat şeful statului sud-african Jacob Zuma la televiziune.

Citește și: