Ionela SAMOILĂ
1785 vizualizări 26 feb 2012

Jurnalistul Douglas Kennedy, al cărui tată este fratele fostului preşedinte american J.F. Kennedy, a fost arestat pentru că a agresat două asistente care au încercat să-l oprească atunci când a vrut să-şi scoată bebeluşul nou-născut din spital. El este acuzat de vătămare corporală şi periclitarea siguranţei copilului, scrie Daily Mail.

Kennedy i-a sucit braţul uneia dintre asistente, iar celeilalte i-a aplicat o lovitură în zona pubiană. Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere ale clinicii unde soţia sa Molly dăduse naştere, cu doar două zile în urmă, celui de-al patrulea copil al familiei.

Incidentul s-a produs pe data de 7 ianuarie 2012, la spitalul Westchester din New York. Molly şi Douglas Kennedy voiau să scoată bebeluşul la o plimbare, dar au fost opriţi de asistentele medicale, care se temeau pentru siguranţa bebeluşului de doar două zile. Acestea i-au cerut să ducă bebeluşul înapoi în salon, dar a refuzat, încurajat de doctorul Timothy Haydock, un prieten de familie care lucrează la acelaşi spital.

Văzând că jurnalistul le ignoră şi urcă în lift cu copilul în braţe, asistentele au activat alarma de "cod roz", care anunţă angajaţii că cineva încearcă să scoată un bebeluş din spital.

Anchetatorii au povestit că una dintre asistentele medicale, Anna Margaret Lane, s-a postat în faţa lui Douglas Kennedy, iar acesta a prins-o de braţ şi i l-a sucit pentru a o da la o parte. Atunci când capul bebeluşului a început să se clatine în braţele tatălui, cealaltă asistentă, Cari Maleman Luciano, s-a repezit către copil, de teama că ar putea fi pus în pericol.

"Din instict, ca asistentă medicală mi-am dus ambele mâini către gâtul bebeluşului, pentru a contracara balansarea capului acestuia", a spus Luciano.

Însă Kennedy s-a enervat şi a trântit-o la pământ pe cea de-a doua asistentă, dintr-o singură lovitură aplicată în zona pelvisului. Atunci jurnalistul a încercat să fugă pe scări cu fiul lui în braţe, dar a fost oprit de angajaţii de la pază, care l-au escortat către salon.

Douglas Kennedy alături de soţia sa, Molly

Douglas Kennedy respinge acuzaţiile aduse şi spune că încă este şocat de faptul că o asistentă a încercat să smulgă un copil din braţele propriului tată. "Nu are acest drept", spune jurnalistul care lucrează ca reporter şi prezentator pentru Fox News.

Timothy Haydock susţine varianta lui Kennedy şi spune că "asistentele sunt singurele agresoare". Avocatul jurnalistului crede că întreaga poveste este o născocire, în încercarea de a stoarce nişte bani.

Douglas Kennedy este al zecelea copil al lui Bobby Kennedy, fost senator şi candidat la preşedinţia Statelor Unite, asasinat în 1968, la cinci ani după moartea fratelui său, preşedintele J.F. Kennedy.

Jurnalistul Douglas Kennedy, pe vremea când era doar un bebeluş, alături de mama sa şi de tatăl său, fratele preşedintelui american J.F. Kennedy

Citește și: