Ioana NICOLESCU
7306 vizualizări 9 dec 2011

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a evitat să-i strângă mâna premierului Marii Britanii, David Cameron, după summitul de la Bruxelles, potrivit Daily Mail.

Într-o filmare din timpul summitului de la Bruxelles, se poate vedea cum preşedintele Franţei intră în sală, dă mâna cu un oficial, iar apoi evită să-i strângă mâna lui David Cameron. Premierul Marii Britanii a venit cu mâna întinsă spre el şi l-a bătut prieteneşte pe spate în timp ce preşedintele Franţei a dat din cap zâmbind şi făcând cu mâna în altă direcţie.

Jurnaliştii britanici se întreabă dacă nu cumva Sarkozy a făcut acest gest, din cauza faptului că e nemulţumit de atitudinea lui David Cameron din timpul summitului. "Am venit aici cu două lucruri în minte: măsuri de protecţie (pentru Marea Britanie) care fac ca acest tratat să fie sigur sau să îi las pe ceilalţi să-şi facă un tratat al lor care să menţină Uniunea Europeană ca o piaţă unită", a spus premierul Marii Britanii.

"Nu am putut accepta cererile fiindcă sunt exact contrariul a ceea ce ne dorim noi în privinţa problemelor din cauza lipsei de reglementări în sectorul financiar", a replicat Nicolas Sarkozy.

Citește și: