69 vizualizări 24 aug 2010

Cel puţin cinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile în regiunea Volgograd din Rusia, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, au anunţat serviciile sanitare locale, citate de AFP.

"Au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, iar cinci bolnavi au murit", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor sanitare Rospotrebnadzor, adăugând că zilnic sunt înregistrate între şase şi 10 noi cazuri.

Alte trei cazuri au fost înregistrate în regiunea vecină Voronej, aflată la 600 de kilometri sud-est de Moscova.

Serviciile sanitare afirmă că numărul ţânţarilor a crescut de până la 20 de ori faţă de anul trecut, în principal din cauza caniculei care a afectat Rusia în vara acestui an. În zonele de sud, temperaturile au atins 40 de grade, după două luni cu ploi abundente.

Autorităţile ruse au avertizat asupra "unei creşteri a numărului formelor grave ale bolii" şi au afirmat că aproximativ două milioane de persoane ar putea fi afectate în zona Volgograd.

Serviciile sanitare "au cerut administraţiei locale din Volgograd să intensifice activităţile de dezinsecţie", precizând că virusul a fost identificat în zonă şi în anii trecuţi, când numărul îmbolnăvirilor a fost însă mult mai mic.

Virusul West Nile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi în Grecia, unde a provocat mai multe decese.

Citește și: