Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
1729 vizualizări 28 dec 2017

Incidentul a avut loc pe 15 decembrie, în curtea unei familii palestiniene din localitatea Nabi Saleh, situată în Cisiordania.

În zonă aveau loc violente proteste palestiniene faţă de activităţile israeliene de colonizare, astfel că fuseseră mobilizaţi militari israelieni.

O adolescentă în vârstă de 16 ani, Ahed Tamimi, s-a apropiat de militari israelieni, cerându-le să plece şi îmbrâncindu-l şi pălmuindu-l pe unul dintre ei, într-un incident surprins de camerele de luat vederi. Militarul israelian nu a ripostat, armata explicând că acesta a acţionat "în mod profesionist". Însă politicieni israelieni de extremă-dreapta susţin că militarul israelian a acceptat să fi umilit.

Pe fondul polemicilor, adolescenta palestiniană a fost arestată preventiv marţi, iar procurorii israelieni intenţionează să o pună sub acuzare pentru atac în formă agravată şi insultarea unui militar. Ministrul israelian al Educaţiei, Naftali Bennett, a afirmat că adolescentele care au atacat militari israelieni "ar trebui să stea toată viaţa în închisoare".

Adolescenta a fost prezentată joi într-o instanţă judiciară militară din Penitenciarul israelian Ofer.

Adolescenta palestiniană este o activistă cunoscută de autorităţile israeliene. În urmă cu doi ani, ea l-a muşcat de mână pe un militar israelian care încerca să îl aresteze pe fratele ei mai mic.

Citește și: