Teodora Marinescu
340 vizualizări 3 aug 2018

Femeia ar fi fost angajată de serviciile secrete ale Statelor Unite, având acces la reţeaua internă a agenţiei şi la sistemul de email.

Aceasta a lucrat pentru agenţia Secret Service până în anul 2016, când autorităţile au descoperit, în timpul unui control de rutină, că femeia participa la întâlniri neautorizate cu membri ai Serviciului federal de securitate din Rusia (FSB).

Potrivit The Guardian, Biroul de Securitate Regională (RSO) din cadrul Departamentului de Stat ar fi informat ofiţerii din Secret Service în 2017, însă aceştia nu au demarat o anchetă amplă proprie.

Femeia ar fi fost concediată în vara anului 2017, cu puţin timp înainte ca Moscova să ceară expulzarea unui număr mare de personal american, pe fondul sancţiunilor impuse de Washington.

Relaţiile între Statele Unite şi Rusia au devenit tensionate după ce Moscova a fost acuzată de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2016.

În luna iulie, o altă femeie, Maria Butina, 29 de ani, care deţine cetăţenia rusă, a fost inculpată de autorităţile americane pentru conspiraţie de a acţiona în folosul serviciilor de spionaj ruse prin infiltrarea în grupuri politice din SUA. Butina neagă orice acuzaţie, iar Guvernul rus susţine că arestarea acesteia face parte din "isteria împotriva Rusiei".

Citește și: