Silviu Bănilă
2132 vizualizări 23 nov 2014

Diana Tolstova, în vârstă de 30 de ani, a murit în incinta aeroportului la câteva minute după ce a trecut prin detectorul de metale. Soţul ei, Maxim, în vârstă de 33 de ani, a spus că au prezentat angajaţilor de pe aeroport documentele care atestau că Tolstova avea un stimulator cardiac - un dispozitiv care poate fi afectat de scannere.

„Nu ştiu de ce soţia mea a trecut prin dreptul detectorului de metale”, a povestit soţul femeii decedate pentru agenţia de ştiri Central European News. „I s-a făcut rău la poarta de îmbarcare şi a leşinat. Am strigat după ajutor şi medicii au venit după câteva minute, dar nu au ştiut ce să îi facă. Nu i-au acordat primul ajutor şi nu au chemat ambulanţa. Diana a murit în braţele mele”.

Oficialii de pe aeroport au spus că investighează cazul morţii femeii. „Personalul aeroportului primeşte instrucţiuni clare despre cum să gestioneze persoanele cu stimulatoare cardiace şi i-am avertizat că niciun asemenea pasager nu poate trece prin detectorul de metale”, a spus purtătorul de cuvânt al aeroportului.

„În condiţii normale, se uită la documente şi îi lasă să treacă. În acest caz, pacienta ori a uitat de proceduri, ori nu le-a cunoscut. Fiecare pacient primeşte un avertisment clar”, a mai precizat oficialul aeroportului.
 

Citește și: