Silviu Bănilă
1536 vizualizări 12 sep 2018

Sakine Cihan, din Dalston, a încercat să treacă strada când a fost lovită de un ciclist, care circula cu o bicicletă electrică cu pedale, a precizat poliţia londoneză, citată de Daily Mirror.

Poliţiştii au fost chemaţi în Kingsland High Street din estul Londrei la ora locală 5PM, în data de 28 august, a informat Scotland Yard.

Cihan a fost dusă la spital, dar ulterior a murit. Poliţia Metropolitană a precizat că acesta este primul caz de asemenea natură.

Un bărbat va fi cercetat în libertate pentru accidentul cu bicicleta electrică, soldat cu o victimă. „Pietonul, o femeie în vârstă de 56 de ani, a intrat în coliziune cu ciclistul, care se deplasa cu o bicicletă electrică cu pedale. Victima încerca să traverseze strada şi a fost dusă la spital, unde, din nefericire, a decedat. Numele ei este Sakine Chan şi este din Dalston. Rudele sale au fost informate de tragedie”, a precizat Poliţia Metropolitană.

Anul trecut, ciclistul Charlie Alliston a fost încarcerat pentru 18 luni, după ce a ucis-o pe Kim Briggs, mamă a doi copii, în timp ce se deplasa cu o bicicletă modificată ILEGAL, care NU avea frâne la roata din faţă.

Alliston a fost achitat pentru ucidere din culpă, dar a fost găsit vinovat pentru lovituri cauzatoare de moarte, printr-un stil de condus „inconştient şi agresiv”.

Parlamentarii britanici ar putea vota o lege prin care să introducă o nouă infracţiune în codul penal, referitor la condusul imprudent al bicicletelor.

Citește și: