18 vizualizări 11 oct 2007

Autorităţile irakiene au acuzat agenţii unei companii străine de securitate că au deschis focul la întâmplare, provocând moartea a două femei. Acesta este al doilea incident din Irak în care sunt implicate firme private de securitate.

În incidentul petrecut la o intersecţie din Bagdad şi în care au fost ucise două femei, au fost implicaţi agenţi ai firmei australiene de securitate Unity Resources Group (URG), cu sediul în Dubai, notează Mediafax.

 Compania a precizat într-un comunicat publicat pe site-ul său că regretă incidentul, care s-a produs ca urmare a faptului că o maşină nu a oprit în pofida numeroaselor semnale de avertizare.

Purtătorul de cuvânt al forţelor de securitate din Bagdad, generalul de brigadă Qassim Moussawi, a declarat că femeile se aflau într-o intersecţie din cartierul Karrada, al capitalei irakiene, la apariţia unui convoi format din patru vehicule de teren. „Au deschis focul la întâmplare, ţintind asupra unui vehicul marca Oldsmobile condus de o femeie”, a subliniat Moussawi.

Citește și: